Menü
Az idei bál a lendület és a tradíció jegyében telik majd, amellyel tökéletesen harmonizál az esemény menüsora is.
A bálozók a hagyományos ízek, alapanyagok tiszteletére, ápolására épülő, ugyanakkor a modern konyhatechnológiára alapozott, a 21. század fogyasztói elvárásait figyelembe vevő gasztronómiai eseményre készülhetnek.
A hatfogásos gálavacsorát kizárólag magyar idény jellegű minőségi alapanyagokból készítik el Magyarország lendületes,fiatal séfjei. A menüsort az elmúlt esztendők „Juniborászainak” díjnyertes borai kísérik, amelyeket maguk a borászok mutatnak be a fogások előtt.
Menü
Fogadó ital:
Brill Pálinka Irsai Olivér Szőlőpálinka különlegességek
A konyha üdvözlete:
Füstölt kecsege és ikrája palacsintatésztában
Konyári Dániel: Lolipop (Balatonboglár)
Ételsorunk büfé asztalról kínálva
Hideg előétel:
Kacsa és Libamáj zsírjában, akácmézzel befőtt almával
Magyar Ízek válogatás,kolbász és sonka különlegességek, házi töpörtyű,mangalica szalámi
ifj. Gál Tibor: Egri Csillag 2012 (Eger)
Leves:
Csicsókakrémleves gyöngytyúkhússal töltött derelyével
Eper leves saját borával főzve, pirított mandulával
ifj. Figula Mihály: Olaszrizling Válogatás 2011 (Csopak)
Főétel:
Egészben sült szarvasbélszín lila burgonyából készített őrségi dödöllével
Gödöllői töltött csirkecomb cukorborsó pürével
Sebestyén Csaba: Görögszói Merlot (Szekszárd)
“Magyar Sajtválogatott”:
Tokaji sajt különlegességek, faszenes csemege golyók és camembert
Gere Zsolt: Pinot Noir 2007 (Villány)
Desszert:
Rákóczi túrós pohárkrém
Friss gyümölcsök jégágyon
Dr. Demeter Endre: Élvezet 2012 (Tokaj)
Borászok
![]() Konyári Dániel |
![]() Ifj. Gál Tibor |
![]() Ifj. Figula Mihály |
![]() Sebestyén Csaba |
![]() Gere Zsolt |
![]() Dr. Demeter Endre |